Aspergesoep Jamie Oliver met slechts 5 ingrediënten
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Fantastisch eenvoudige aspergesoep van Jamie Oliver met slechts 5 ingrediënten, zodat je zal genieten van een goei kom warme soep. Plus 3 werkwijzen zodat ieder perfect een gepocheerd ei zal maken.
Website:
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek, Glutenvrij, Paleo Dieet, De Voedselzandloper
Serves: 8
Ingrediënten
Max 5 ingrediënten
 • om snel te werken kies je 800 gram dunne, groene asperges, zoniet 1 kg dikke groene asperges (kan ook met witte asperges uiteraard)
 • 2 uien
 • ook 2 selderstengels
 • 2 preistengels
 • 2tal liter kippenbouillon of groentebouillon
Wat je altijd in huis zou moeten hebben
 • olijfolie om te bakken (of jouw favoriete vetstof)
 • je favoriete zout (Jamie gebruikte zeezout)
 • vers gemalen zwarte peper van de molen
Bereiding
 1. Wie met dunne asperges werkt, die breekt indien aanwezig de houterige voet eraf. Werk je met dikke, groene asperges, snijd dan de voet eraf en schil het onderste deel. Wie met witte asperges werkt, die snijd ook de voet eraf maar schilt de ganse stengel. (Houd indien gewenst enkele aspergetoppen apart voor de garnering: zeker doen wanneer je zonder ei serveert!). Snijd de rest van de asperges in grove stukken (voor een snellere garing en een minder vezelige soep snijdt je de asperges echter best zo klein mogelijk).
 2. Snijd de uien fijn en begin aan te stoven in een brede pot in een flinke scheut olijfolie. Voeg hierbij fijngesneden selder en prei en laat 10 minuten zachtjes stoven zonder te bruinen. Kwestie van uiteindelijk zoveel mogelijk aspergesmaak op de voorgrond te houden.
 3. Voeg hier de asperges en de bouillon aan toe, breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
 4. Pureer met een staafmixer en breng nu de soep verder op smaak met rotszout en peper: beetje bij beetje toevoegen en proeven tot het goed is.
 5. Had je aspergepunten apart gehouden? Zet dan de pot soep weer op het vuur, voeg aspergepunten toe, breng opnieuw aan de kook en laat enkele minuten sudderen tot de aspergepunten zacht worden.
 6. Jamie Oliver serveert zijn aspergesoep met getoaste ciabatta (glutenvrij brood is uiteraard een makkelijke glutenvrije optie, maar niet paleo en ook niet De Voedselzandloper) en gepocheerd ei... Vandaar die lange uitleg hierboven waar je 1 ding van onthoudt: kakelverse eieren gebruiken!
Recipe by Makkelijke Recepten at https://www.makkelijkerecepten.com/aspergesoep-jamie-oliver/