3x aardappelsalade van Jamie Oliver + Bonus: Jeroen Meus
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Nieuw: 5x je lekkere aardappelsalade recepten! Maak de meest ongeloofelijke aardappelsalade met 3 recepten van Jamie Oliver. + Bonus recept van Jeroen Meus en koude aardappelsalade recept op grootmoeders wijze zonder mayonaise.
Website:
Soort recept: Salade
Cuisine: Binnen 30 Minuten (30 Minuten Recepten)
Serves: 4
Ingrediënten
 • 1 kg krielaardappelen met schil
 • kokend water (elektrische waterketel is hier handig)
 • azijn en rotszout
 • olijfolie voor salade
 • peper en rotszout
 • vers geperst citroensap (liefst van een biologische citroen)
 • verse, groene tuinkruiden
 • voor een romige dressing: niet te zure, Griekse yoghurt (max 125 ml) of crème fraîche
 • naar wens (1 theelepel) zachte mosterd
 • en wie het echt niet kan laten: 100 gram gerookt spek (en broodkruimels...)
Bereiding
 1. Doe de gewassen aardappels in kokend water met wat rotszout en een scheutje azijn en kook gaar. Dit duurt een 15 tal minuten. En kan je testen door er makkelijk met een vork door te prikken. Of test zoals Jamie: neem een aardappel uit de pot en druk onder je duim plat. Opgelet echter: verbrand zo je vingers niet!
 2. Ben je een liefhebber van spek? Snijd dan het gerookte spek in kleine stukjes en bak in een pan krokant. Verwijder het spek uit de pan en als je echt veel tijd en zin hebt: bak broodkruimels in het spekvet.
 3. Giet de aardappels af onder koud water, zodat je er direct makkelijk mee verder kan werken.
 4. Snijd ze in 4 of kleine stukjes en doe in een kom.
 5. Overgiet met de beste olijfolie van koude persing. Kruid met peper en zout en giet er wat vers geperst citroensap over. Wie een onbespoten citroen heeft, kan ook wat zeste van de schil bij in de salade raspen. Roer alles door mekaar en Jamie Oliver's basis aardappelsalade is klaar!
 6. Hak daarna verse, groene tuinkruiden fijn: Jamie kiest voor munt, peterselie en bieslook. Wij kiezen voor lenteuitjes: wegens mooi groen aan de stengels en ongeveer zoals sjalot aan de voet. Dus 2 voor de prijs van 1. Wil je zoals wij je saladedressing wat romiger? Schep er dan naar wens nog 2 tot 3 eetlepels Griekse yoghurt of crème fraîche door. Wil je ook ng wat meer pit? Roer er dan ook een theelepeltje zachte mosterd door.
 7. En tenslotte Jamie's 3de variant: . Voor wie meer werk heeft gedaan en spek heeft gebakken: die sprenkelt dat er nu over.
Recipe by Makkelijke Recepten at https://www.makkelijkerecepten.com/aardappelsalade-jamie-oliver/