Groene asperge soep die je het ganse jaar door snel vers kan maken
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Geniet van deze lekkere groene asperge soep met verse asperges die je makkelijk het ganse jaar door kan kopen. Dus genieten van de smaak van asperges maar dan goedkoper dan de witte asperges in het aspergeseizoen.
Website:
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek, glutenvrij
Serves: 8
Ingrediƫnten
 • 1 flinke klont hoeveboter
 • 1 ui
 • 1 preistengel (groen deel mee in de soep)
 • 1 tot 2 aardappels
 • 1 kg dunne, groene asperges
 • water ( 1 tot 2 liter) met per halve liter een biologisch bouillonblokje. (Zoals op de verpakking van de bouillonblokjes vermeld staat uiteraard)
 • room naar wens (125 ml)
 • naar smaak en wens: vers geperst citroensap
 • vers gehakte groene tuinkruiden (lenteui, peterselie, bieslook...)
Bereiding
 1. Smelt de hoeveboter in je brede soeppot.
 2. Snijd de ui fijn en begin aan te stoven.
 3. Snijd de gewassen prei in ringen en stoof mee aan.
 4. Snijd de aardappel(s) ook zeer fijn en laat mee aanstoven. Lijkt de sauspot op te drogen, voeg dan wat meer hoeveboter toe.
 5. Snijd de groene asperges zo fijn mogelijk. (Indien gewenst houd je enkele punten over voor de garnering. En 1 dunne stengel die je dan later net voor het serveren in zo dun mogelijke schijfjes snijd). Laat de aspergestukjes
 6. ook mee aanstoven. Hoelang? Totdat de uien glazig zijn en je de groentenaroma's goed kan ruiken (minstens een 5tal minuten).
 7. Voeg dan water bij tot alle groenten onder staan. Roer er een groentebouillonklokje door en breng aan de kook. Laat een 10tal minuten tot een kwartiertje sudderen. (Wie echter dikke, groene asperges heeft gekocht, die laat best een half uurtje sudderen). Wie de groene kleur zoveel mogelijk wil behouden, die laat het deksel van de pot tijdens het sudderen!
 8. Pureer je soep met de staafmixer, proef en voeg indien nodig meer peper, zout of bouillonblokje toe. Vind je dat er "nog iets aan mankeert", voeg dan vers geperst citroensap toe!
 9. Giet er naar wens room bij en pureer je groene aspergesoep even opnieuw.
 10. Voeg de eventueel apart gehouden aspergeschijfjes en aspergetoppen nu toe en laat even mee sudderen tot de gewenste beet. Garneer indien voorhanden met fijngehakte, verse tuinkruiden en serveer je groene asperge soep onmiddellijk.
Recipe by Makkelijke Recepten at https://www.makkelijkerecepten.com/groene-asperge-soep/