5x Panna cotta - 4 recepten van Jeroen Meus: dessert klaar in 15 minuten!
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Maak rijke, romige panna cotta met een frisse variant op het klassieke basisrecept of kies uit de alcohol recepten Jeroen Meus... zodat je steeds een snel maar indrukwekkend Italiaans dessert zal serveren waar ieder gegarandeerd van zal genieten.
Website:
Soort recept: Dessert
Cuisine: Italiaans, Maximaal 5 ingredienten. Glutenvrij.
Serves: 4
Ingrediƫnten
 • 180 ml room (van minimaal 40%)
 • 75 gram griessuiker
 • 375 ml botermelk
 • 1.5 theelepels biologisch vanille extract
 • 9 gram gelatineblaadjes (3 blaadjes van 3 gram)
 • Indien gewenst: 4 rijpe passievruchten (dus flink gerimpeld)
Bereiding
 1. Wie passiefruit wil serveren, die snijd ze eerst open, lepel vruchtvlees en zaadjes uit het fruit, doe in een diepvrieszakje en leg plat in een zo dun mogelijke laag in de diepvries. Dit maakt de draden van het vruchtvlees bij het
 2. serveren wat losser: mag wel, moet niet, maar is een handige serveertip.
 3. Week de gelatineblaadjes in koud water.
 4. Verwarm de room met de suiker op een middelhoog vuur. Het is niet de bedoeling de room te laten koken, het is eerder de bedoeling dat je de suiker opgelost krijgt in je room: dus zo nu en dan omroeren.
 5. Van zodra de suiker is opgelost en de room bijna kookt, haal je hem van het vuur.
 6. Wanneer de gelatineblaadjes duidelijk slap zijn geweekt (dus niet meer hard), knijp je het water eruit met je handen en doe bij in de room. Roer goed om totdat alle gelatine is opgelost in de room: je vindt dus geen stukjes
 7. gelatine meer terug in je room. Lukt het smelten van de gelatine niet, verwarm dan de room op een zeer zacht vuurtje maar laat ZEKER NIET meer koken.
 8. Moest dat nog niet het geval zijn: draai dan nu je vuur uit. Roer 2 theelepels vanille extract door de room en roer er als laatste de koude karnemelk door.
 9. Giet in 4 glazen serveerglaasjes en laat stijf worden in de ijskast (dit zal enkele uren duren).
 10. Ontdooi net voor het serveren het passiefruit (of wie met vers fruit werkt: snijd nu een passievrucht in 2) en lepel bovenop je panna cotta. Smakelijk!
Recipe by Makkelijke Recepten at https://www.makkelijkerecepten.com/panna-cotta/